fbpx

Az én sztorim

Színes élettörténetem van, s nem úgy indult, hogy “már a gyermekkoromban is érdekelt a fotózás…”, hanem ez egy sokkalta kortársabb mese, ugyanis az én fotográfusi pályám a huszas éveimben kezdődött, amikor végre lett egy egész jó kis fényképezőgépem és ezzel elidultam egy új úton. Akkoriban éppen sajtószóvivőkén dolgoztam, illetve kommunikációs szakértőként később a multinacionális világban. A fotózás hobby volt, amolyan kikapcsolódás a monoton munkából…Itt kezdődött el valójában az én Sztorim.

A művészi ambícióim  már kis apró iskolásként is megvoltak, rajzpályázatokra neveztem be mindig, így történt például, hogy tizenhárom évesen a Magyar Konyha egyik gyermekeknek szóló versenyén az én ötletemet díjazták és tették be az újságba, majd aztán később a Nestlé Hungary rajzpályázatán nyertem egy különdíjat, ahol húsvéti témában kellett csokoládés dobozokra ötletetket küldeni.

Ami a legszebb ebben a korszakban, hogy gyermekfejjel még nincsenek félelmeink, merünk egyszerűen előre menni, hiszünk magunkban, nem kérdőjelezzük meg a lehetőségeket. Éppen ezért szeretek művészekkel együtt dolgozni, mert sokat lehet inspirálódni belőlük, a színház, a zene és a képzőművészet világa szorosan kapcsolódik nálam a fotográfia eszközeihez. 

Aktuális személyes projektjeim, fotósorozataim keretében egyik legfontosabb témám, hogy a saját generációm élettörténeteit dokumentáljam, különösen a nők életpályáját, milyen utakat járnak be, hogyan alakul az identitásuk, amely merőben más elemeket rejt, mint a szüleink és a nagyszüleink múltja. Izgalmas látni, ahogyan egy egész generáció keresi önmagát, saját képességei mentén szeretne boldogulni és mindeközben egészen új értékrendet is teremt magának. Próbálom ezt ma a fotográfia nyelvén is megfigyelni.

Az elmúlt években több fotográfiai képzésen is részt vettem, workshopokon, alkotó táborban, jelenleg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Master szakos hallgatója vagyok, s 2021-ben teszem le a Mestermunkám, amelynek címe “Határhelyzet“, s amelyet a Vas megyében található Pinka-völgyben készítek az ott élő nemzetiségi kisebbségekről, erről a személyes projektemben bővebben is láthattok az oldalon fotókat.

A fő fókusz nálam az Emberi Történeteken van, a hiteles és őszinte sztorikon, amelyek megtalálhatóak mind a magánszférában, mind pedig akár egy egész cég üzleti filozófiájában is. A honlapomon szeretném ezt a két világot bemutatni, a személyes projektek és az üzleti portfólió mentén, amelyek stílusban és hangban az én fotográfiai nyelvemen készültek. 

Ha szeretnél még többet megtudni rólam, ITT ez a cikk rólam a DESSIGNISSO oldalán

Üdvözöllek a honlapomon és tarts velem ezen az új úton!

 

 

Vedd fel velem a kapcsolatot

horvathkf@gmail.com

Határhelyzet

Karantén napló